Styling Tips

Wat moet mijn jurklengte zijn?

 

Bij Mrs. Fair is het mogelijk om de jurklengte aan te passen aan je eigen lichaamslengte. Indien er gekozen wordt voor een afwijkende lengte, geef dit bij de bestelling door aan ons.

 

De jurklengte blijft een hot item in de fashion en is één van de meest besproken én bekritiseerde onderdelen van ons uiterlijk. Om te voorkomen dat er een opgeheven vingertje wijst voor de gepaste jurklengte is hieronder wat theorie weergegeven.

20150918_Scheffelfotografie-0035

De lengte van je rok kan een groot verschil maken voor je uitstraling. En dan heb ik het niet over wat gepast is op de werkvloer. Wat voor jou de ideale/juiste jurklengte is, heeft alles te maken met je lichaamslengte, je gewicht, je stijlpersoonlijkheid, de vorm van je benen én je leeftijd. Vaak gaat het maar om enkele centimeters.

 

Je lichaamslengte – als je een korte vrouw bent staan rokjes die eindigen op of net boven de knie het mooist. Langere rokken maken je voor het oog alleen maar korter. Ben je gemiddeld tot lang dan kun je elke roklengte dragen. Lange vrouwen ( ≥180 cm) staan maxi-jurken fantastisch, maar kunnen rokken die ver boven de knie eindigen beter laten hangen. Bij erg korte jurken zie je namelijk zoveel been, dat je lichaam voor het oog uit balans raakt. Het ziet er uit alsof je op de kinderafdeling hebt geshopt.

 

Je gewicht – als je kort bent en tenger hoor je tot de Petite ladies. Een jurk die langer is dan tot op de knie is geen goed idee. Afhankelijk van je leeftijd kun je heel korte jurkjes dragen, maar wil je niet al te meisjesachtig overkomen dan is knielengte het advies. Ben je een volslanke dame dan zullen jurken die ver boven de knie eindigen je alleen maar voller laten lijken.

 

Je stijlpersoonlijkheid – een romantisch type zal zich supervrouwelijk voelen in een maxi dress. Het klassieke type kiest eerder voor een jurk die op de knie eindigt en het gamin type draagt het liefst mini jurken.

 

De vorm van je benen – vrouwen met een rechte lichaamsvorm, zoals het H-silhouet en het V-silhouet, hebben slanke tot zeer slanke benen. Ze hebben weinig verschil in omvang tussen het onder- en bovenbeen. Daarentegen hebben het X-silhouet en het A-silhouet  vollere bovenbenen. Voor deze vrouwen komt het nogal precies waar hun jurk eindigt. Let hierbij ook op de zoom van je jurk. Dit is zo’n horizontale lijn; alle aandacht gaat naar dat punt waar jij je jurk laat eindigen.

 

Tip: Wil je weten waar je het beste je rokken kunt laten eindigen? Neem een badhanddoek of een grote sjaal en ga met blote benen voor de spiegel staan. De badhanddoek laat je voor je benen tot op de grond hangen. Trek hem nu langzaam omhoog. Zie je dat, als de onderkant van de badhanddoek bij het dikste deel van je kuiten komt, je benen ineens dikker lijken? En dat dat ook het geval kan zijn als je hem laat eindigen net boven de knie? Zo kun je dus bepalen bij welke roklengte je benen er op hun mooist uitzien. Een paar centimeter langer of korter kan een wereld van verschil maken.